Southport High School

The Southport High School project includes additions and renovations to the academic portion of the building, and the addition of a Blended Learning Center for Juniors and Seniors. The goal of the renovations and additions is to overhaul the science program, enlarge and improve the cafeteria, improve building circulation, make the building more student centered, and improve the appeal of the facility and its programs so that it will be more competitive with neighboring high schools.

The administrative staff of the high school kept a laser focus on improving the teaching and learning environment. With the CSO team, they toured several facilities to clarify their vision for Southport High School. The end result is classrooms with daylight, openness and visibility, a media center that serves as a technological learning commons for students, and a large science lab that is shared by all of the science teachers and allows for a more effective and efficient operation of the science department.

MSD of Perry Township
Indianapolis, Indiana
Addition: 29,092 SF
Renovation: 270,443 SF