Allstate

Roanoke, Virginia
A notable upgrade from the company’s previous facility, the building offers a highly flexible and interactive work environment worthy of one of the country’s largest personal lines insurer.

At more than 70,000 square feet, the new Allstate office building houses multiple departments across the three levels of the building. The building design presents vertical precast concrete fins and deep horizontal curtainwall mullions which provide depth in the façade.  The entries are accentuated by a metal panel feature wall floating off of the main façade of the building as well as blue accents on the entry canopy and curtainwall system above.  A centralized, ornamental open staircase links all three floors to the sophisticated, terrazzo lobby in addition to providing natural light to the lower levels core areas via a skylight above.

Included in the design are lobby, reception, and security spaces; office and open office work space; conference and support space; a large break room; and a kitchenette. The office and open office work space was designed to be flexible and adaptable to enhance a collaborative environment and allow the expansion of current and future departments housed within.

Project Details

Location
Roanoke, Virginia
Size
70,000 sf