Lacy School of Business

The design features innovative spaces for experiential learning, including: flexible classrooms where local professionals teach workplace-style classes, centers staffed by organizations that involve students in research and outreach, and collaborative workspaces where students develop their own business in concert with experts from the region. The building represents Butler’s competitive distinction from its peer institutions by making activities and interaction immediately visible and central to students’ experience. The design provides visibility by creating transparent spaces that invite participation in central locations around the multi-story atrium at the heart of the building. In addition, the central, broad, open stairs and generous balconies encourage creative collisions as students, faculty, and visitors move and interact throughout the building.

The Innovation Commons, which opens onto the central atrium, is equipped for students to start and run their own businesses as well as a wide range of other types of experiential learning. The Centers, distributed around the main level, provide space where business professionals, faculty, and students work together to solve business challenges. Glass overhead doors open to connect to the atrium and convey the importance and vitality of that work to the school and its guests.

The Butler Business School is named in honor of Andre B. Lacy, a local, successful entrepreneur and philanthropist, as well as a committed family man and daring adventurer. CSO’s interior design studio honored his life with a series of installations that incorporate a collection of custom-designed icons representing his many facets. The icons appear throughout the building as design elements in areas such as the rug in the main atrium and small medallions that are hidden throughout the building. A timeline of his life takes the form of 25 envelopes, connecting his first job in a mailroom and the endowment gift, reminding students that their humble beginnings can build to something great. The design team also featured objects that were important to Lacy – the time clock Lacy once used to clock into his job and the motorcycle he rode across continents. These were both gifts from the family who were intimate collaborators on the project. The conference table in the board room adjacent to the Dean’s office features the Lacy family knot and is a duplication of a table that exists at Lacy’s corporate headquarters.

Located in a prominent place on the campus, visible from the east entrance, the building completes the cross axis of the original campus masterplan. The building’s vertical towers and active silhouette reflect the characteristics of the much-loved historic campus. The building replaces a parking lot and defines the intersection of the two major green spaces at the center of the campus. CSO completed this project in collaboration with Goody Clancy.

Gateway Hancock Health

CSO conducted extensive visioning sessions with administrators, doctors, nurses, community members, and others in order to capture the spirit of Hancock Regional Health (HRH) and the people who would use this new campus. It was very apparent that the residents were in need of community-gathering place that would provide options for walking and biking along with spaces to hold meetings and events.

Phase I of the project is the Gateway Clinic, which provides urgent care, imaging services, and a lab. Using the data gathered during the visioning sessions, the design team developed a concept for a single waiting room to support all services, with views of the existing forest on the property. The waiting area breaks the healthcare mold and offers café and lounge seating, encouraging patients to work or play while waiting for their appointments.

The idea for this café-lounge waiting area became the backbone of the design and drove the architecture from the inside out. Working closely together, interior designers and architects were able to create a building that prioritized the needs of the community, patients, and employees without sacrificing efficiency or design aesthetic.

Zionsville Town Hall

Prior to building this new Town Hall, the administrative offices for the Town of Zionsville were housed in a former church. A lack of functionality prompted the need for a new building that would allow public service officials to better serve the community. The new building provides an efficient workplace for Town offices including Clerk/Treasurer, Planning and Permitting, Mayor, Information Technology, Fire Department Offices, and Town Council Chambers.

Designed with the public in mind, the building features a large community room for meetings and events. The design included 5,000 square feet on the second floor to accommodate future growth. The building is also designed to allow for expansion on its southwest side, as the needs of the community continue to expand.

CSO provided complete FF&E services in addition to the design of the building. The design features a central lobby with various departments and payment centers, space for planning and economic development, and offices for the mayor and other staff.

Bulldog Park

Bulldog Park includes a National Hockey League-sized ice rink, an outdoor amphitheater, and a two-story building. The area between the building and ice skating rink is designed to serve various seasonal purposes and includes a splash pad feature for summer use. The ice rink is the only outdoor NHL-sized ice rink in Northwest Indiana.

The ice rink is designed for use at temperatures up to 45 degrees. This enables the City to offer ice-skating without having to wait for the temperature to drop to freeze the ice naturally.

The city anticipates hosting various events at the venue including a farmer’s market, car shows, and performances. They also expect that the public will use the various spaces for private events such as wedding receptions.

The two-story building provides a new home for the city’s Special Events and Parks Department offices and Senior Center.

Park Tudor Wellness Center

The new Irsay Family Sports Center for Health and Wellness will include a fieldhouse, auxiliary gym, multipurpose studio, weight and cardio fitness room and seminar classroom, and community spaces for students to gather. Activities in the building are intentionally displayed to encourage interaction, communication, and wellness on campus. The building design incorporates limestone, metal panel, and wood elements in keeping with the existing campus. The new wellness center replaces an existing sports facility and is scheduled to open in November 2021. CSO partnered with Lake|Flato on this exciting project.