Goodman Campbell Brain and Spine

Goodman Campbell Brain and Spine is a leading neurological healthcare provider. With a presence at major health institutions throughout the Indianapolis area, their newest office is their first stand-alone location. Seeing this as an opportunity to express their trusted brand through the use of space, they tapped long-time partner, CSO, for the job.

Upon entering the building, staff and clients are greeted with a 2-story dimensional wall and unique light sculpture, directly contrasting with an otherwise sleek and minimal lobby. It is immediately clear that this space is not a typical healthcare environment. Continuing into the first floor patient area, patients see a materiality not often associated with healthcare: diffused light art installations, clean white quartz, and black metal accents are paired with a textured carpet and wood accents to create a space that, despite its modernity, is warm and welcoming to all.

The exam area is laid out in an easy-to-navigate circular traffic pattern. As patients enter this area, they first see the checkout desk and its identifying feature: a stunning image of brain neurons which has been enlarged so much that the look could be mistaken for marble.

Upstairs, the reception area also sports a unique and beautiful installation. This time, a wood-and metal sculpture grabs your attention. It undulates against the wall, conjuring a spinal cord. Across the waiting room, patients can catch a glimpse of a companion piece: a spine-like light fixture hanging above a staff-only conference space.

Staff spaces are designed to the same standard as the patient-facing spaces. A social hub on each floor contains upscale casework and the warmth of a wood ceiling. The second floor social hub includes a dramatic upholstered bench. Both spaces provide respite from the staff’s naturally stressful jobs.  Throughout, CSO’s interiors team focused on creating a space that felt curated and filled with art, similar to how staff and patients might curate their own art collections at home. By making a space that feels both forward-thinking and welcoming, CSO’s interiors team was able to express Goodman Campbell’s own approach to healthcare.

Allstate

At more than 70,000 square feet, the new Allstate office building houses multiple departments across the three levels of the building. The building design presents vertical precast concrete fins and deep horizontal curtainwall mullions which provide depth in the façade.  The entries are accentuated by a metal panel feature wall floating off of the main façade of the building as well as blue accents on the entry canopy and curtainwall system above.  A centralized, ornamental open staircase links all three floors to the sophisticated, terrazzo lobby in addition to providing natural light to the lower levels core areas via a skylight above.

Included in the design are lobby, reception, and security spaces; office and open office work space; conference and support space; a large break room; and a kitchenette. The office and open office work space was designed to be flexible and adaptable to enhance a collaborative environment and allow the expansion of current and future departments housed within.