The Olivia on Main

The Olivia on Main Luxury Residence & Shoppes is a five-story, mixed use development that includes 204, 1 and 2 bedroom apartments, 17,000 square feet of retail/restaurant space on the ground floor, 57 covered parking spaces, an indoor amenities center, and an elevated second floor pool and deck with an indoor aqua lounge.

Upon arrival to the amenity center and leasing offices, visitors and residents are welcomed by an open concept with views to multiple engagement spaces. The design team planned the amenity center to allow residents and visitors to choose their level of social interaction within the space. On axis with the entry is a beautiful stone island and hospitality center. Intentionally located as the heart of the space, much like today’s residential kitchens, it serves as an informal gathering space, a hospitality space, and meeting location. From this central location residents and visitors may choose to further explore the space. Upon exploration, they will find a private movie room, fitness center, conference space, business center, gaming lounge, and finally a private library lounge.

The interior design of the apartment and amenity center sought to balance a luxury feel with a budget that was consistent with area development. Throughout the space touches of casual luxury are noted in unique lighting elements, natural stone materials, and a clever mix of metal finishes. The neutral foundation for the palette elevates these features allowing them to make a lasting impact on visitors and residents alike.

Parkwood Amenity and Recreation Center

CSO was commissioned to design an amenity center to serve Parkwood Crossing in order to invigorate the workplace experience for tenants by offering enhanced opportunities for food service, meeting spaces, as well as indoor and outdoor fitness. The location and orientation of the building provides visitors with a peaceful and regenerative connection with the adjacent lake. PARC includes a concierge, dining facilities, a 6,000 square foot fitness center, cyber café, conference rooms, a bike share option, and collaborative spaces available to all tenants located in Parkwood Crossing.

The design concept was organized so that the “service” functions are oriented to the west side of the building, acting as a thermal and visual buffer from western sun/wind exposure and views of the large parking field. This allows the “people spaces” – the cyber café, meeting areas, and lounge spaces – to take advantage of water views and a tranquil, shaded outdoor deck. This organization is architecturally expressed through the use of a continuous stone wall plane that bisects the building into solid and void volumes. The exterior utilizes natural materials including glass, concrete, stone, wood, and colored stainless steel “shingles” which project an urban feeling.

The interior design is focused on natural light, flexibility, openness, and durability. The carpet, tile, and polished concrete co-exist nicely, providing a soothing accent to those seeking respite, nourishment, or the opportunity for exercise. The diverse seating options provide solutions for a wide variety of personal interactions while allowing for unique experiences and vantage points for visitors. The 14,000 square foot state-of-the-art amenity center goes a long way toward improving the daily workplace experience of the Parkwood Crossing business community.